Cat Friendly Clinic

On our way to Cat Friendly Clinic!

Wij zijn bezig met het realiseren van een certificaat Cat Friendly Clinic.

Wat houdt ‘Cat Friendly Clinic’ in?

De naam ‘Cat Friendly Clinic’ zegt het eigenlijk al: een kat vriendelijke kliniek. Bij deze klinieken wordt er speciaal rekening gehouden met katten. Katten zijn over het algemeen erg stressgevoelige dieren. Met name in nieuwe situaties, nieuwe indrukken, geuren en geluiden, kunnen katten gestrest raken. In een Cat Friendly kliniek probeert men de stress zoveel mogelijk te reduceren en het bezoek voor de kat zo aangenaam mogelijk te maken.

Nieuwleusen

In onze kliniek in Nieuwleusen is rekening gehouden met bepaalde eisen die gesteld worden aan een Cat Friendly Clinic. Zo hebben wij een aparte spreekkamer en opname beschikbaar voor katten. Daarnaast zijn de wachtkamers gescheiden en is in de katten wachtkamer een katten parkeerplaats beschikbaar.

Onze dierenartsen zullen speciale nascholing volgen over katten, om zo een meer kat vriendelijke manier van behandeling te kunnen instellen.

Cat Friendly Clinic

De Cat Friendly Clinic is een programma dat is ontwikkeld door International Cat Care (een afdeling van het ISFM = International Society of Feline Medicine). Deze organisatie heeft als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren.

Heeft u nog vragen over deze specifieke kliniek of het programma kijk dan op de website van ISFM.