Aanschaffen van een pup

Heeft u besloten om een pup aan te schaffen?

Bent u goed voorbereid voordat u uw kleine viervoeter in huis haalt, ook financieel gezien? Met het aanschaffen van een fijne mand en een hondenriem houdt het natuurlijk niet op. Er zijn ook terugkerende kosten, zoals het ontvlooien elke maand en ontwormen elk kwartaal, jaarlijkse vaccinaties, en misschien zelfs de trimsalon 3/4 per jaar, en eventueel een huisdierenverzekering.

Daarnaast is het verstandig dat u geld achter de hand hebt voor onverwachte kosten, zoals ziekte bij uw hond. Onderstaand een handige checklist voor het aanschaffen van een pup.

Checklist
In onderstaande checklist vind u alle benodigdheden voor het aanschaffen van een pup.

Benodigdheden:

o Hondenmand/kussen
o Bench
o Puppyvoeding; compleet puppyvoeding droog en/of nat
o Halsband of tuigje
o Riem
o Penning voor aan de halsband
o Voederbakjes
o Drinkbak of fonteintje
o Speelgoed
o Snack om mee te belonen

Verzorging en preventie:
o Vlooienkam
o EHBO-set met tekenpincet
o Ontwormingsmiddel
o Vlooienbestrijding
o Jaarlijkse inentingen tegen ziektes in binnen- en/of buitenland
o Huisdieren verzekering
o Deskundig vacht-/trimadvies
o Haarborstel

Spelen

Het spelen met uw pup is erg belangrijk. Hiermee leert de pup welke speeltjes van hem zijn en welke niet. Gebruik afwisselend speelgoed.

Zindelijkheid

Vaak begint de fokker al met zindelijkheidstraining. Helaas is vaak nog geen 1 pup volledig zindelijk. Laat uw pup meerdere keren per dag uit. Als de pup buiten zijn behoefte doet, beloon de pup dan.

Puppy consult

Op al onze praktijken kunt u het eerste levensjaar van uw pup een programma volgen bij ons op de praktijk. Groot voordeel is dat uw pup een positieve ervaring opbouwt met onze praktijk.

Chippen

Vanaf 1 april 2013 is het verplicht in Nederland om pups te laten chippen binnen 7 weken naar de geboorte. Tevens dienen de pups binnen 8 weken naar de geboorte geregistreerd worden in een aangewezen databank. Waarschijnlijk is de pup die u koopt al gechipt door de fokker. U dient echter nog uw gegevens te wijzigen in de aangewezen databank.

Ontwormen

Pups dienen vaker ontwormt te worden dan volwassen honden. Wij adviseren om een pup op 2, 4, 6 en 8 weken en op 2, 4, 6 en 8 maanden leeftijd te ontwormen. Daarna is 4 keer per jaar voldoende..

Vlooienbestrijding

Het bestrijden van vlooien dient maandelijks te gebeuren. Dit kan door middel van een pipetje in de nek of het geven van een tablet Wees voorbereid voordat u uw kleine viervoeter in huis haalt!

Heeft u nog vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met onze praktijk.